WAT WIJ DOEN

UITZENDEN

DETACHEREN

WERVING & SELECTIE

PAYROLLING

COLLEGIAAL IN- EN UITLEEN

Hoe werkt het?

Payrollen is eenvoudigweg dat u via Wij Personeelsdiensten een medewerker te werk gesteld krijgt die u zelf heeft gevonden en geselecteerd. U maakt dus geen gebruik van ons bestand of van onze werving- en selectiedienst. U wilt eerst uw onzekerheden afwachten en durft de medewerker nog niet in eigen dienst betrekking te nemen, vandaar dat u hem bij ons plaatst.

Wij kennen hierin 2 varianten waarbij het verschil zit in de service die u en uw medewerker krijgt en de daar tegenoverstaande kosten.

  • Low budget payrolling: Hier gaat het om een zo scherp mogelijk tarief met minimale service. Wij sturen u een overeenkomst en verlonen de medewerker via onze backoffice. Het contact en de afhandeling van de uren briefjes verloopt verder rechtstreeks via onze backoffice.
  • Full service payrolling: Hier krijgt maximale service. Wij ontzorgen u hierbij totaal. Elke vraag die u of uw medewerker heeft zoeken wij tot in de puntjes uit en koppelen dit terug. U hoeft dus niet zelf het contract te verzorgen. Wij regelen alles voor u en houden regelmatig contact met uw medewerker of alles naar wens verloopt. Het contact blijft via ons verlopen en u heeft dus 1 vast aanspreekpunt.

Voordelen:

  • Met payrollen bespaart u op uw administratie kosten omdat wij de verloning van uw personeel regelen.
  • De kosten zijn lager dan uitzendkosten omdat u de werving en selectie zelf heeft gedaan en geen gebruik maakt van ons bestand.
  • Lowbudget payrolling is interessant indien u vele medewerkers verloont. U kunt dan vele kosten besparen omdat het verschil na 4 medewerkers pas echt rendabel wordt.
  • Full service payrolling geeft u voor weinig geld veel service. Het is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor 1-4 medewerk(st)ers. Omdat de hogere kosten bij deze aantallen niet opwegen tegen de service die u krijgt. U neemt ze niet aan, maar ze krijgen wel de zorg en service van Wij Personeelsdiensten die ze verdienen. Uw medewerk(st)ers kunnen dus echt rekenen op goed werkgeverschap indien u gebruik maakt van Full service payrolling.

Nadelen:

  • Lowbudget payrolling is maximaal uitgekleed en geeft weinig tot geen service. Het is echt alleen rendabel indien u grote aantallen medewerkers op de payroll plaatst. Het financiële verschil tussen full service en lowbudget payrolling is namelijk bij 1-4 medewerkers te verwaarlozen in verhouding tot de service die er tegenover staat. Gaat u een grote groep op de payroll plaatsen dan is het wellicht wel interessant om gebruik te maken van lowbudget payrolling.